LIGGING

Ideaal bereikbaar

Het Paleiskwartier ligt aan de westkant van het Centraal Station en is verbonden met de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Het Paleiskwartier is hierdoor een eigentijds verlengstuk van de binnenstad geworden. Ook ideaal is de ontsluiting: direct naast het Centraal Station, dicht bij de grote snelwegen naar Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. Via de nieuwe Randweg ben je binnen vier minuten op de A2 of de A59.

Met openbaar vervoer

IMG_1268

Het Paleiskwartier ligt pal aan het Centraal Station en via de passerelle pak je snel jouw dagelijkse trein, streekbus of taxi.  De stadsbussen rijden en stoppen in Paleiskwartier zelf. www.9292ov.nl

Paleisbrug

paleisbrug klein

Een brug en verblijfsplek in één!

De Paleisbrug (fiets- en voetgangersbrug) is een 250 meter lange en 10 meter brede brug met planten, bomen, bankjes en verlichting, allemaal geïntegreerd in gevouwen cortenstaal. Het is een prachtige, duurzame verbinding tussen het moderne Paleiskwartier en de historische binnenstad.

Door de lengte van de brug en het spectaculaire uitzicht over de Gement, is de brug een echte verblijfsplek.

Bekijk hier de informatie folder van de Paleisbrug!

paleiskrug okt15

ARCHITECTUURWANDELING

_MG_0744-bewerktPlk goed

Maak kennis met het Paleiskwartier! Tijdens deze rondwandeling kun je kennis maken met het Paleiskwartier. De uitgezette route leidt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Klik hier om de route te downloaden

Even naar de stad

nat.beeldbank Sint Jan den bosch

Vanuit het Paleiskwartier overbrug je in een paar minuten de afstand naar het historische stadscentrum. Via de Passerelle – de oversteek over het Centraal Station – en de Paleisbrug: de groene loop- en fietsbrug over het spoor direct naar het oude stadshart.  Zo ben je lekker snel op de Parade voor een afspraak met je vrienden of in een van de oude historische winkelstraatjes.