Elektrische deelauto’s Paleiskwartier

Mobiliteit verandert
In het Paleiskwartier zijn elektrische deelauto’s beschikbaar. We staan met z’n allen vaak in de file op de Randweg, Vlijmenseweg en Onderwijsboulevard. Dat is veel oponthoud, dus verlies van arbeidstijd. En bovendien worden we er niet vrolijker van, al die files.

De tweede aanleiding is duurzaamheid. Het Klimaatakkoord in Parijs en de Nationale Klimaattop in Nederland maken duidelijk dat CO2 uit onze mobiliteit moet verdwijnen. Al die auto’s op de weg kosten een berg aan grondstoffen, leveren veel uitstoot van CO2 en giftige gassen op en vaak zit er maar 1 persoon in een auto terwijl je 4 zitplaatsen vervoert. De elektrische deelauto is een aardige oplossing: de uitstoot van de auto is nul want hij heeft geen uitlaat. Veel van de laadpalen in de wijk gebruiken echt groene stroom dus is de uitstoot van de productie ook nul. En deelauto’s worden door meerdere mensen gebruikt, die ieder maar af en toe een autorit hoeven maken. Woon-werkverkeer kan beter met duurzamere vervoermiddelen gedaan worden (fiets of e-bike, trein of bus), zakelijke ritten kunnen beter met een deelauto daarvoor gebruiken. En elektrisch is die deelauto nog duurzamer.

Meer informatie m.b.t. de elektrische auto’s en de mogelijkheid voor het gebruik voor uw bedrijf of voor u privé klik hier.