Luchtfoto’s Paleiskwartier 2022

Luchtfoto’s Paleiskwartier 2022

Zoals ieder jaar, zijn er ook in 2022 weer prachtige luchtfoto’s gemaakt van het Paleiskwartier. Vanuit de lucht zijn de ontwikkelingen in het Paleiskwartier goed zichtbaar.

Benieuwd naar alle foto’s? Bekijk ze hier.

DUURZAAM PALEISKWARTIER

DUURZAAM PALEISKWARTIER

Het Paleiskwartier onderscheidt zich door opvallende architectuur en het unieke concept van de openbare ruimte, maar er is meer. In het hart van de wijk ligt de grootste zonneboiler van Nederland: een langgerekte waterbassin waar in de zomer de warmte uit het water wordt opgeslagen in de bodem en deze warmte wordt in de winter weer ingezet voor de verwarming van de appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Omgekeerd werkt het ook: ‘s zomers worden de kantoren gekoeld met de opgeslagen winterkou. Dit systeem bespaart wel 25% aan CO2-uitstoot.

Naast de opslag van kou en warmte wordt er zonne-energie gewonnen voor de verlichting van de algemene ruimtes in Armada en wordt de keuze van bouwmaterialen in belangrijke mate bepaald door duurzaamheid.

EVEN NAAR DE STAD

EVEN NAAR DE STAD

Vanuit het Paleiskwartier overbrug je in een paar minuten de afstand naar het historische stadscentrum. Via de Passerelle – de oversteek over het Centraal Station – en de Paleisbrug: de groene loop- en fietsbrug over het spoor direct naar het oude stadshart. Zo ben je lekker snel op de Parade voor een afspraak met je vrienden of in een van de oude historische winkelstraatjes.

IDEAAL BEREIKBAAR

IDEAAL BEREIKBAAR

Het Paleiskwartier ligt aan de westkant van het Centraal Station en is verbonden met de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Het Paleiskwartier is hierdoor een eigentijds verlengstuk van de binnenstad geworden. Ook ideaal is de ontsluiting: direct naast het Centraal Station, dicht bij de grote snelwegen naar Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. Via de nieuwe Randweg ben je binnen vier minuten op de A2 of de A59.

ARCHITECTUURWANDELING

ARCHITECTUURWANDELING

Maak kennis met het Paleiskwartier! Tijdens deze rondwandeling kun je kennis maken met het Paleiskwartier. De uitgezette route leidt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Klik hier om de route te downloaden

MET OPENBAAR VERVOER

MET OPENBAAR VERVOER

Het Paleiskwartier ligt pal aan het Centraal Station en via de passerelle pak je snel jouw dagelijkse trein, streekbus of taxi. De stadsbussen rijden en stoppen in Paleiskwartier zelf. www.9292ov.nl